Töltés

Egy jó rendszerrel a szomszédot is védjük

A BEOL hírportálon az alábbi esemény jelent meg:


“Tűz a vendéglőben...
Egy üzlet tűzjelzőjének riasztására indultak útnak a helyi, valamint a gyulai hivatásos tűzoltók vasárnap este Békéscsabára, az Irányi utcába. Kiderült, a Halcentrum vendéglőben csaptak fel a lángok, és a szomszédos üzlet érzékelője jelzett. A tűzoltók az épület egyik helyiségében hamarosan megtalálták a tűz fészkét és gyorsan hozzáfogtak az oltáshoz. Az átvizsgálás során megállapították a tűz valószínűsíthető forrását is”

A tüzet jelző rendszer típusa Bosch UEZ-2000 intelligens központ a hozzá tartozó modulokkal és érzékelőkkel. A berendezés cégünk telepítette és látja el folyamatos karbantartását, mely eredményeként 2006 óta védi az UNIVERZÁL Árúházat.

Az esemény délutánján a központ automatikus jelzésére indultak a Tűzoltók és így sikerült megfékezni a nagyobb káreseményt.

A jelzést az generálta, hogy a közös épületben, de külön tűzszakaszban lévő helyiségben olyan intenzív volt a füst képződés, hogy átszivárgott az Áruházba és az álmennyezeti érzékelőket elindította.

A tűz eloltása és egy alapos szellőztetés után a rendszer visszaállt. A másnapi soron kívüli karbantartás is további megbízható üzemelést garantált.

 

Az oldal tetejére!