Töltés

Intelligens IP kamera megoldások

A napjainkban terjedő IP technológiás kameráknak köszönhetően ma már olyan megfigyelő rendszerek telepítésére is lehetőség van, ami nem csak egy videofelvételt készít, hanem előre definiált események felismerésére is alkalmas, ezáltal intelligens működést adva a kamerás hálózatunknak.24 órás rögzítés és rendszámfelismerés

A beépített rendszámfelismerő modul 24 órás adatrögzítésre alkalmas, képként és eseményként tárolva minden elhaladó rendszámot, amelyekből adatbázist hoz létre és ebben a formában egyszerűen visszakereshetővé válnak. Egy adott rendszám vagy esemény  keresése a rögzített adatbázisunknak köszönhetően így nem igényel majd sok időt, illetve nem kell végignéznünk a több órányi felvételt, hanem egyszerüen megtalálhatóvá válnak a keresett információk.

 

Amennyiben telephelyünk aktuális heti gépjárművönforgalmát szeretnénk leellenőrizni, a felhasználói felületnek köszönhetően könnyen rákereshetünk a rögzített eseményekre, aminek köszönhetően néhány percre csökken így az amúgy rendkívül időigényes és bosszantó művelet, ahol a teljes videófelvételt végig kellene hozzá nézni. A funkció másik előnye, hogy így biztosan megtaláljuk majd a keresett eseményt, valamint a rendszer által az eseményekről készített statisztikák is könnyen elérhetővé vállnak. 

 

A rendszámfelismerő opciót beállítva és egy kapunyítási funckióval társítva automatikus bejutást biztosíthatunk alkalmazottaink vagy éppen állandó ügyfeleink számára. Kameráink felismerik az általunk előzetesen felvett rendszámokat és leolvasásuk után kinyitják a sorompót, kaput. Megfelelő programozás segítségével időt és pénzt takaríthatunk meg egy fejlett kamerás architechtúrával. A kamerás hálózatba épített nyomkövető funkció adatfeldolgozása információt szolgáltat a látómezőben lévő tárgyak számáról, formájáról elhaladási irányukról, így széles köré felhasználási lehetőséget adva.

 

Forgalom ellenőrzés és számlálás


A kameráink érzékelőinek köszönhetően bármilyen előre beprogramozott területet, formát és mozgást rögzíthetünk így kíválóan alkalmas lehet egy adott útszakasz forgalmának ellenőrzésére vagy akár napi rendszerességű számlálására is. Az adatbazisának köszönhetően napi bontású statisztikai adatokkal szolgálhat a gépjárművönvek és személyek forgalmáról. Látogatottsági felméréseket készíthetünk, a rögzített adatinkból amik így nem csak biztonsági funkcióval látják el majd kamerás hálózatunk, de gazdasági érdekeinket is szolgálhatják. Képet kaphatunk ügyfélkörünkről,vásárlási szokásairól,  ellenőrizhetjük és felügyelhetjük telephelyünk forgalmát.


Programozható riasztási funkciók


A mai modern rögzítési szoftverek lehetővéű teszik, hogy különféle riasztási funkciókkal lássuk el a megfigyelési rendszereinket. Igényeink szerint állíthatjuk be tehát, hogy milyen alkalmazási területen szeretnénk hasznosítani eszközeink, a széles köré felhasználási beállítások pedig személyre szabhatóan szolgálják majd érdekeinket.

 

Vonalátlépés detektálása


Tekintsünk meg néhány példán keresztül, milyen felhasználási területei lehetnek egy ilyen modern rendszernek. Tegyük fel, hogy a múzeumban lévő képek egy kisebb kordonnal elkerített helyen kerültek kiállításra, biztosítva így, hogy ne rongálják meg a szemlélők. A kordonra helyezett virtuális határ vagy vonal átlépése  riasztási üzenetet fog generálni, és azonnal közbe lehet avatkozni mielőtt bármilyen kárt okoznának a képben vagy kiállítási tárgyban. Ezt a funkciót ügyfeleink előszeretettel használják olyan kiemelten védett területek határainál, ami fokozott védelmi jelentőséggel bír.

 

Irodaépületünk szerverszobájának bejáratára, fegyver- vagy vegyvédelmi raktárok belépési pontjaira beillesztett védelmi maszk, az úgynevezett “vonalátlépési funkció” kellő védelemmel szolgálhat és biztonságossá teheti ezen területek érzését és felügyeletét egyaránt. Káresemény esetén pedig, a rögzített adatok könnyű és gyors elérése alapján megkönnyíthetjük és meggyorsíthatjuk az illetékes hatóságok munkáját, és a videodokumentációk pedig megfelelő bizonyítékként szolgálhatnak majd a későbbiekben.

 

Terület figyelése és Objektum követés


Vagyontárgyainkra  helyezhető keret detektálási rendszer, megfigyeli az adott tárgy esetleges elmozdulását vagy mozgását. Irodaépületünk előtt valaki a záróvonallal elkerített részt szeretné, parkolási céllal igénybe venni akadályozva a forgalmat. Kamerás rendszerünkben az adott területre beállított riasztási funkció jelezni fog és értesíthejük a tulajdonost, hogy hagyja el a területet, így a későbbiekben nem képezi majd akadály tárgyát járművével. Raktárhelyiségünkben fokozottan veszélyes anyagok tárolásánál, egy megfelően kialakított detektálási keretrendszer figyelmeztethet egy esetleges eltulajdonításra, vagy a beléptetőrendszerünkkel kiegészítve az illetéktelen behatolásokat megelőzésében és rögzítésében is kiváló segédeszközként szerepelhet.Házunk udvarára beállított detektálási terület mozgást érzékel jelzést generálva megfigyelési rendszerünkben ami továbbítja a jelzést a 24 órás biztonsági szolgálatnak, így meggyőződhetnek a mozgás, illetve esemény jellegéről, amennyiben pedig szükséges máris értesítik a tulajdonost és a hatóságokat.

 

A fent említett, legújabb fejlesztésű kamerafunkcióknak köszönhetően, egy olyan megfigyelési rendszert építhet ki vagyontárgyai védelmében, amely hatékonyabban szolgálja érdekeit és védi értékeit. Az intelligens funkciók felhasználási lehetőségeinek köszönhetően nem pusztán egyszerű megfigyelőeszközként alkalmazhatja, hanem egy olyan intelligens rendszer tulajdonosa lehet, ami az üzleti érdekeit is segítheti.

 

Kameráink által detektált események többféleképpen értesíthetnek bennünket vagy vezérelhetnek egyéb eszközöket. Az eseményenként beállítható értesítések történhetnek email-ben vagy sms szolgáltatásként és riasztási képet vagy videót is tartalmazhatnak. Az értesítések címzettjei között felvehetünk megbízott távfelügyeleteti szolgáltatót vagy hivatalos hatóságot is. A fejlett eszközök képesek közvetlen módón is előre definiált hang- vagy fényjelzéssel jelezni a riasztásokat, amely hatékony módja lehet így a megelőzésnek. A kamerák által vezérelt külső eszközök között jellemzően sorompókat, kapumozgatókat és vagyonvédelmi berendezéseket említhetünk meg, de - az ügyfeleink egyedi igényeinek megfelelve - ezektől eltérő megoldások is előfordulnak.

Az oldal tetejére!