Töltés

Kistelepülések Biztonsága-Térfigyelés Új Lehetőségei

A település elhelyezkedése jellemző az egy utas átmenőforgalom, mely egyben a megye egyik északi bejárata. A kis létszám 1 400 fő, relatív homogén zárt közösség. Jelentés távolság az állandó rendfenntartó egységektől és jelenléttől. Működő Polgárőr szervezet.

 
A műszaki feltételekben pozitív fejlődés, hogy az elmúlt évben lettek rendszerbe állítva a megapixeles kamerák, melyek már nem igénylik az élőer?s vezérlést (forgatás, zoomolás) mivel felbontásuk révén utólag is alkalmasak a digitális nagyításra. Fejlődött az IT technológia is, mivel a háttértárolók már alkalmasak az ilyen nagyságrendű adatmennyiség tárolására.


A fenti adottságok figyelembevételével az alábbi rendszer került telepítésre:

  • A főútvonal be és kijáratánál telepített kandelábereken két irányban figyelő kamerák kerültek telepítésre. Az északi oldalon közvilágítás hiánya miatt infra vényvetők is üzemelnek.
  • A települést Bucsával összekötő mellék útjához is hasonló rendszer került elhelyezésre, mely egyik kamerája az Iskola bejáratát is figyeli.
  • A kamerák látószöge a teljes utcaszélességet átfogja és nagyítva alkalmas személy és jármű analitikára.
  • A rendszer része lett a Polgármesteri Hivatal utcafronti bejáratát és belső udvarát, gazdasági területét védő kamerák, mely jelentős értékek védelmét szolgálják, illetve élőer?t váltanak ki.
  • A központ a Művelődési Házban erre a célra kialakított zárható helységébe került. Ide került a rack szekrénybe telepített informatikai fogadó egység és a rögzítő és vezérlő egység. A megjelenítést egy kétmonitoros kliens PC végzi. A szerver zárt hálózati kapcsolatban van a Polgármesteri Hivatal kijelölt gépével és Cégűnk felügyeleti szerverével.
  • A rendszer kezelésére külön hatáskörök és kódok alapján a Rendőrség Körzeti Megbízottja, az élőképek figyelésére Önkormányzat által megbízott, kijelölt Polgárőr jogosult. A rendszer biztonságos üzemeltetését Cégűnk Karbantartási Szerződés keretében biztosítja.


Ecsegfalva3
A rendszer átadására ünnepi körülmények között Falugyűlés?????? keretében került sor a Művelődési Ház nagytermében, amikor a lakosságnak élőben tudtuk bemutatni a térfigyelés lehetőségeit és az élő képes megjelenítést.


Összefoglalva: a mai technikai színvonalon már kedvező áron van lehetőség kisebb közösségek részére is felügyelet nélkül is üzemelő és mégis részletes, utólagos elemzéseket biztosító rendszer telepítésére, egyben a jogszabályok által felruházott Polgárőrök bevonásával a közbiztonság térfigyelő rendszeren keresztüli őröket

 

Az oldal tetejére!