Töltés

Minőségirányítási rendszer 1.

Cégűnk életében mérföldkövet jelent annak a komplex, egyedi fejlesztésű termelésirányítási rendszernek a fejlesztése, amely koncepcióját 2015 elsődlegesen negyedévében álmodtuk meg.


Az új kihívást egy meglevő ügyfelünk igénye váltotta ki, mely szerint a jövőben egy integrált rendszerben szeretné kezelni a tömeggyártással keletkező termékeinek adatait. Ez alatt azt értjük, hogy az éves szinten milliós nagyságrendet elérő termékszám mindegyike egyedi azonosítót kap, amelyből egy egyszerű lekérdezéssel megállapítható a gyártással és szállítással kapcsolatos összes tényező.

QR olvasás
A rendszer által használt egyedi azonosítóknak köszönhetően rögzítésre kerül, hogy milyen alapanyagból, melyik gépen, melyik dolgozó által készült az adott termék vagy hogy ki ellenőrizte annak minőségét. A rendszer egy nagy előnye, hogy amennyiben minőségi hiba merül fel, akkor a hiba okának feltárása után (pl.: rosszul beállított gép) egyértelműen meghatározható az összes érintett termék, azokat tartalmazó doboz és szállítmány. A preventív módon jelzett minőséggel kapcsolatos információk és az objektív tájékoztatás fontos eleme a kiemelkedő ügyfélkapcsolatnak.


Kiemelt célként tűztük ki a koncepció alkotásánál, hogy a szükséges információk bevitele, illetve a rendszer üzemeltetése minél kisebb ráfordítással történhessen meg. A rendszer fejlesztése és bevezetése a Carbon Web Kft. kiváló szakmai munkájának köszönhetően az előzetesen kialakított ütemterv szerint zajlik, az átadás 2015. novemberére esedékes.

Az oldal tetejére!